Dodatak za wc šolju ima svrhu da pomogne osobama sa ograničenom pokretljivošću da neometano i bez problema koriste wc šolju. 

Takođe, potrebno je da se koristi dodatak za wc šolju posle operacije kuka kako ne bi došlo do komplikacija i kako bi se operisano lice adekvatno oporavilo. 

Ovi nastavci za wc šolju se proizvode tako što se uzdigne sedalni deo za nekoliko centimetara iznad standardne visine. Ovo olakšava sedenje i ustajanje sa WC šolje i omogućava onesposobljenim ili privremeno pokretno ograničenim licima da koriste WC šolju bez dodatnih napora i poteškoća

Drugi naziv za ove dodatke je adapter. Ovi dodaci imaju različite karakteristike i funkcionalnosti, ali generalno,ono što im je zajedničko je da su napravljeni tako da olakšavaju korišćenje wc šolje, a montiranje je jednostavno.

6 dodataka za WC šolju za različite potrebe

Na raspologanju su vam različiti dodaci, različitih modela, sa različitim dimenzijama  u zavisnosti od potreba, želja i mogućnosti.Postoji nastavak za wc šolju sa rukohvatima, a takođe postoji i poseban adapter za wc šolju za decu.

Mi smo izdvojili 6 dodataka za WC šolju za različite i najčešće potrebe.

1. Dodatak za wc šolju posle operacije kuka

Ovaj dodatak ne mora da bude samo za osobe koje su imale operaciju kuka, ali to je najčešći razlog korišćenja njega

Ovi dodaci mogu da se jave u različitim visinama, najčešće su od 10 i 15 cm. Oni se jednostavnu montiranju na standardne WC šolje i olakšavaju osobama sa ograničenom pokretljivošću sedanje i ustajanje na wc šolji.

Pored različitih veličina, oni biti i napravljeni od različitih materijala, pa se tako dele u tvrđe i mekše dodatke. Bitno je da izabere dodatak koji će vama odgovarati i nećete imati velike napore prilikom korišćenja wc šolje.

Ovaj adapter za wc šolju, može da se javi sa poklopcem ili bez, sve zavisi od važih želja, mogućnosti, ali i poklapanja sa izgledom i oblikom vaše WC šolje. Proverite da li dodatak može isto da se namesti na svim vrstama WC šolja, jer ipak monoblok wc šolje imaju vodokotlić iza sebe, vrlo često su kockasti modeli, bar kada pričamo o novijim modelima. Takođe, i novije konzolne wc šolje imaju različite oblike, pa je ipak bolje proveriti mogućnost i način postavke ovog dodatka.

2. Nastavak za wc šolju sa rukohvatima

Ovaj nastavak je samo modifikovan u odnosu na obične nastavke. On ima dodate rukohvate koji olakšavaju proces sedanja i ustajanja onesposlobljenim ili pokretno ograničenim osobama. 

Ukoliko vam je potreban adapter za wc šolju za odrasle nakon povreda, operacija i sličnog, možda je bolje da koristitite model sa rukohvatom kako bi još manje napora stvarali i što lakše obavljali fiziološke potrebe. Možda je malo teže čišćenje wc šolje sa ovim nastavcima, ali proverite da li se lako skida daska za wc šolju i dodaci. Ukoliko je skidanje jednostavno, montiranje daske za wc šolju i dodatka ne bi trebalo da vam stvara problem, pa će tako i održavanje higijene ići lakše.

3. Adapter za wc šolju za decu

Dečiji adapteri za wc šolje su veoma korisni. Nakon što je vaše dete savladalo i dugo uspešno koristili nošu, vreme je da nauči kako se koristi wc šolja.

Ovaj adapter će to olakšati. Oni su korisni, praktični i zanimljivi deci, jer veliki broj njih dolazi u zanimljivim dezenima. Kako biste lakše navikli dete na ovaj dodatak, najbolje da izaberete boju, simbol ili temu koja će se dopasti detetu. 

Ovi adapteri za wc šolju se lako nameštaju i lako skidaju, pa ne postoje problemi sa wc šoljama prilikom njihovog montiranja.

Naravno, postoji šarolik izbor i nije lako doneti pravu odluku, ali gledajte da to bude kvalitetno, a privlačno vašem mališanu kako bi se što lakše i brže navikao na ovu novinu.

4. Dodatak za wc šolju za mačku

Mačke koje žive u zatvorenim prostorima, kao što su kuća i stan, za svoje fiziološke potrebe koriste pesak ili posip. Ukoliko želite da izbegnete taj trošak, ali i neprijatan miris koji dolazi iz mačijih toaleta, mi imamo rešenje za vas!

Možete da naučite mačku da obavlja nuždu u wc šolji zahvaljujući dodatku za mačku. Mačke ovaj proces uče postepeno uz svega nekoliko koraka koje morate ispratiti:

  1. Ubacite malo peska u ovaj dodatak
  2. Postavite ga na WC šolju i nakon 2 dana skinite prvi prsten koji se nalazi na sredini
  3. Druge nedelje skinite i drugi prst kako bi se maca navikla na otvor koji se širi
  4. Treće nedelje možete slobodno da otklonite i treći prsten
  5. Nakon mesec dana možete ad otklonite i četvrti prsten, vaša mačka bi bez problema trebalo da koristi wc

5. WC šolja sa bideom - higijenski tuš za wc šolju

WC šolja sa bideom je idealna stvar. Ovo su u suštini 2 sanitarije u jednoj: WC šolja i Bide. Na taj način štedite prostor i olakšavate obavljanje svoje lične higijene, ali i održavanje higijene toaleta. 

Postoje razni modeli wc šolja koji sadrže ovaj higijenski tuš, pa je s toga bitno da budete oprezni prilikom odabira ovakve wc šolje. Ali, činjenica je da će vam svakako ova funkcionalnost prijati i biti pozivino iskustvo. Zašto biste imali posebno Bide kada možete da imate sve u jednom?

Ova bide dodatak za wc šolju će vam se zasigurno dopasti i promeniti vaš svakodnevni odlazak u wc. 

6. WC šolja sa grejačima

Ova WC šolja ili dodatak za njuj je napravljen za ljude kojima odlazak u wc veoma često traje predugo. Kako se ne biste smrzli i ozebli, sada postoje daske za wc šolju koje imaju ugrađeno grejanje u njih koje se može automatski podešavati ili manuelno putem vašeg mobilnog uređaja ili dugmića na samoj wc šolji. Da li želite da probate ovaj dodatak za wc šolju?

Multipraktična wc šolja – za svačije potrebe

WC šolja nam naizgled deluje kao nebitna stvar, ali itekako bi nam život izgledao drugačije da nemamo nju. Sa razvijanjem tehnologije i ostalih razvojnih grana, tako je došlo i do razvijanja različitih nastavaka koji bi mogli olakšati ljudski život i obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Upravo zbog toga i postoje ovi adapteri, dodaci, nastavci, kako god vama više odgovara da ih zovete. Ono što je bitno jeste da oni znače i pomažu onima kojima je to potrebno, pa kako god da ih mi zovemo. 

A u našem asortimanu slobodno pogledajte koja je to wc šolja sa bide funkcijom, a koje su obične. Na raspolaganju su razne vrste wc šolja, a sasvim smo sigurne da ćete pronaći jeftine wc šolje koje odgovaraju vašim željama i potrebama.