Dvorište je prostor koji često služi kao produžetak vašeg doma. Izbor pravih pločica za dvorište može značajno da utiče na estetiku i funkcionalnost tog prostora. U ovom tekstu razmotrićemo nekoliko ključnih faktora koji će vam pomoći da odaberete najbolje pločice za dvorište.

Koje vrste pločica su najpogodnije za dvorište?

Kada je reč o vrstama pločica koje su najpogodnije za dvorište, izbor je širok. Keramičke pločice su popularne zbog svoje izdržljivosti i raznih dizajna. Međutim, prirodni kamen kao što su granit i mermer pružaju jedinstven i luksuzan izgled. Betonske pločice su takođe dobra opcija, posebno ako želite industrijski izgled. Važno je da pločice budu otporne na vremenske uslove i habanje.

Od čega zavisi koliko izdržljive moraju biti pločice za vaše dvorište?

Izdržljivost pločica za dvorište zavisi od nekoliko faktora. Prvi je svakako klima u kojoj živite. Ako je klima suva i topla, pločice moraju biti otporne na UV zračenje. U vlažnim klimama, pločice trebaju biti otprone na buđ i gljivice. Drugi faktor je frekvencija korišćenja dvorišta. Ako često organizujete okupljanja ili imate decu i kućne ljubimce, potrebne su vam izdržljive pločice koje mogu podneti veće habanje.

Kako odabrati najbolji model pločica za vaše dvorište?

Zanima vas kako odabrati pločice za dvorište? To nije baš lagan posao. Izbor modela pločica za dvorište zavisi od vašeg ukusa i stila doma. Ako želite moderni izgled, možete se odlučiti za pločice sa geometrijskim oblicima ili minimalističkim dizajnom. Za tradicionalni stil, pločice sa floralnim ili etno motivima mogu biti odličan izbor. Takođe, razmislite o boji pločica. Tamne pločice mogu stvoriti osećaj luksuza, dok svetle pločice mogu prostor učiniti većim i svetlijim. 

Pored toga, ukoliko imate u dvorištu bazen, a pločice za dvorište će biti u blizini bazena, možete ih uskladiti sa pločicama za bazen. To ne znači da morate imati plavu boju pločica, ali svakako, ukoliko su pločice u bazenu neke druge boje, možete tako napraviti spoj i dodatno urediti dvorište u istom stilu.

6 kvalitetnih pločica za dvorište koje morate razmotriti

Odabir savršenih pločica za dvorište nije lako. To ipak nije nešto što se često menja, a opet, nije ni mali izdatak da biste mogli stalno da menjate pločice za dvorište. Čak iako nađete jeftine pločice, skidanje starih i postavka novih je izdatak i obaveza.. Zbog toga je bitno da znate kako odabrati pločice za dvorište, a mi smo tu da vam pomognemo u tome. 

Kako bismo vam olakšali ovu potragu, mi smo napravili listu na kojoj se nalaze najbolje pločice za dvorište po nekom našem skromnom mišljenju. Nadamo se da će vam lista biti od koristi i da smo vam olakšali bar malo potragu za pločicama. 

1. ANDEZIT Antrasit 60x60

Tražite li elegantno i dugotrajno rešenje za svoje dvorište? ANDEZIT Antrasit pločice dimenzija 60x60 cm, prve klase, vam upravo to pružaju. Proizvedene u Turskoj od strane renomiranog proizvođača "Seramiksan", ove pločice su vrhunskog kvaliteta i izdržljivosti.

Boja ovih pločica je tamno siva, sa sofisticiranom imitacijom kaldrme koja dodaje autentičan i rustičan izgled vašem dvorištu. Ovaj dizajn je idealan za one koji žele da spoje modernu estetiku sa tradicionalnim elementima. One su i odlična opcija ako vam trebaju i pločice za terasu

Površina pločica je mat, sa reljefnom strukturom koja ne samo da izgleda dobro, već i pruža dodatnu sigurnost spram klizanja. Posebnost ovih pločica je u tome što četiri pločice zajedno formiraju krug, dodajući tako jedinstven vizuelni element koji će sigurno privući pažnju.

2. BERNA Roble 20x120 rett

Naša najnovija kolekcija podnih granitnih pločica dimenzija 20x120 cm, prve klase, donosi vam vrhunski kvalitet i trajnost. Ove pločice su idealne za sve koji žele da svoje dvorište pretvore u prostor koji odiše elegancijom.

Sa sofisticiranom imitacijom hrasta, ove pločice pružaju prirodan i topao izgled koji se savršeno uklapa u svaki eksterijer. Proizvedene od strane renomiranog španskog proizvođača "Eco Ceramic", ove pločice su simbol kvaliteta i dugovečnosti.

Jedinstvena tehnologija laserskog sečenja ivica omogućava savršeno uklapanje pločica, čime se postiže izuzetno precizan i čist izgled.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji digitalne štampe, svaki paket sadrži više različitih lica pločica, dok mat površina pločica ne samo da izgleda elegantno, već i smanjuje klizanje, čineći vaše dvorište sigurnijim za korišćenje.

3. CALABRIA Crema 30x60

U potrazi ste za idealnim pločicama za oblaganje vašeg dvorišta ili unutrašnjeg prostora? Ne tražite dalje! Naša najnovija kolekcija podnih pločica od "Zorka Keramika" iz Šapca pruža vam upravo ono što vam je potrebno.

Ove pločice dolaze u dimenzijama 30x60 cm, što ih čini savršenim za različite prostore, pored dvorišta mogu biti odlične pločice za hodnik u zavisnosti od enterijera. Pripadaju prvoj klasi kvaliteta, što znači da su izrađene po najvišim standardima i garantuju dugotrajnost.

Boja ovih pločica je bež-siva, a dizajn imitira rustični kamen, što dodaje sofisticiranu notu vašem prostoru. Ovaj izbor boje i dizajna omogućava vam da kombinujete pločice sa različitim stilovima nameštaja i dekora.

Mat površina ovih pločica ne samo da izgleda elegantno, već i smanjuje klizanje, što je posebno važno ako će se pločice nalaziti spolja..

Jedna od najinovativnijih karakteristika kad su u pitanju ove pločice za dvorište jeste digitalna štampa, koja omogućava više različitih lica pločica unutar istog paketa. To znači da nijedna pločica neće biti identična, već će svaka imati jedinstven izgled. 

4. ELBA Beige 33x33

Da li ste u potrazi za podnim, spoljašnjim pločicama koje kombinuju estetiku, funkcionalnost i izdržljivost? Predstavljamo vam našu ekskluzivnu liniju "Ceramica IBERIA", proizvedenu od strane renomiranog proizvođača "Keramika Jovanović" iz Kikinde. Ove pločice su prve klase i dizajnirane su da zadovolje najviše standarde kvaliteta.

Pločice dolaze u dimenzijama 33x33 cm, što ih čini idealnim za različite prostore, bilo da je reč o unutrašnjem ili spoljašnjem oblaganju. Njihova sofisticirana bež boja dodaje toplinu i eleganciju svakom prostoru, dok se savršeno uklapa u različite stilove enterijera i eksterijera.

Jedna od najistaknutijih karakteristika ovih pločica je njihova mat, anti-klizna površina. Osim što pruža dodatnu sigurnost, reljefna površina ovih pločica dodaje teksturu i dubinu, čineći svaki prostor vizuelno atraktivnim.

5. FORUM Sand 30x60

Predstavljamo vam naše podne GRES PORCELENATO pločice, prve klase i dimenzija 30x60 cm, koje su pravi izbor za svako dvorište.

Ove pločice dolaze u sofisticiranoj bež boji koja dodaje notu elegancije vašem eksterijeru. Površina je mat i ima blagi reljef, što dodatno obogaćuje vizuelni doživljaj.

Živite li u oblasti sa hladnim zimama? Nema problema! Naše pločice su otporne na mraz i idealne su za sve klimatske uslove. Takođe, zahvaljujući ANTI-KLIZNOJ POVRŠINI R11, možete biti sigurni da su pločice bezbedne za hodanje, čak i kada su mokre.

Jedna od najinovativnijih karakteristika ovih pločica je digitalna tehnologija štampe koja omogućava više lica pločica u istom paketu. Nijedna pločica neće biti ista, već ćete imati jedinstveno dvorište i izgled pločica.

Kao proizvođač sa dugogodišnjom tradicijom i reputacijom, "Keramika Kanjiža" garantuje kvalitet i trajnost. Njihove pločice su proizvedene po najvišim standardima i predstavljaju vrhunac keramičke industrije.

6. CERVINO Graphite R11 30x60

Ove pločice su pravi izbor za sve koji žele da spoje estetiku i praktičnost. One dolaze u dimenzijama 30x60 cm, što ih čini idealnim za različite prostore, od malih bašti do velikih dvorišta. Kao proizvod prve klase, ove pločice garantuju kvalitet i dugotrajnost. 

Mat-crna boja ovih pločica donosi sofisticiranu eleganciju u svaki prostor. Zahvaljujući digitalnoj štampi, svaki paket sadrži pločice sa više lica, omogućavajući vam da kreirate unikatan izgled.

Jedna od najistaknutijih karakteristika ovih pločica je njihova reljefna mat površina. Osim što dodaje teksturu i dubinu vašem dvorištu, ova površina je dizajnirana sa faktorom protiv-kliznosti R11. To znači da su pločice idealne za upotrebu u svim vremenskim uslovima, pružajući sigurnost za vas i vašu porodicu.

Nađite idealne pločice za vaše dvorište u Interpromu

U našem asortimanu možete pronaći pločice za dvorište koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Širok izbor pločica vam daje veće šanse da pronađete baš ono što ste i zamislili. A pored pločica za dvorište, tu su i pločice za stepenište, pločice za kuhinju, pločice za toalet i sve ostale druge površine na koje one mogu da se postave. 

Pogledajte našu ponudu i opremite vaš dom sa kvalitetnim pločicama koje će vam promeniti čitavo dvorište i vaš čitav životni prostor.