Pločice igraju ključnu ulogu u definisanju estetike i funkcionalnosti svakog kupatila, posebno kada je prostor ograničen. Pravilnim planiranjem i strateškim odabirom "pločica za mala kupatila", možete transformisati svoj prostor, čineći ga vizualno privlačnim, funkcionalnim i prostranim. 

Kakve pločice su pogodne za mala kupatila

Mala kupatila mogu predstavljati izazov kada je u pitanju njihovo uređenje i dizajn. Ali nisu sami mala kupatila problem, odabir pločica za hodnik, ili nalazak idealnih pločica za kuhinju je takođe ne baš tako lagan posao.

Odabir pravih materijala, boja i tekstura ključan je za stvaranje osećaja prostranosti i svetlosti. Posebno je važno razmotriti koje su "pločice za mala kupatila" najadekvatnije kako bi se maksimalno iskoristio dostupan prostor i stvorio vizualno privlačan ambijent. 

Pločice za mala kupatila moraju da imaju neke određene karakteristike kako bi odgovarale prostoru u kom se nalaze. 

Boja dosta utiče na izgled prostorije. Svetle boje pločica, poput bele, svetlo sive ili bež, mogu vizualno proširiti prostor i reflektovati svetlost, čineći malo kupatilo svetlijim i prozračnijim. Iako se može pretpostaviti da su manje pločice bolje za mala kupatila, velike pločice mogu smanjiti vizualni nered, smanjujući broj fugna i stvarajući iluziju većeg prostora. Posebno na zidu, gde je lakše postavljati velike formate pločica. 

Pored dimenzije pločica i boje, pločice sa glatkim i sjajnim površinama reflektuju svetlost, dodatno proširujući prostor i dodajući sofisticirani izgled malom kupatilu, pa je i vrsta površine bitna stavka.

Neutralne pločice mogu biti osvežene dodavanjem akcentovanih pločica za dodavanje karaktera i stila bez preopterećenja prostora. Sa druge strane, korišćenje istih pločica na podu i zidovima može integrisati prostor i stvoriti kohezivni izgled koji vizualno proširuje kupatilo, ali isto tako, takve pločice za terasu mogu isto uraditi. Ovaj vizuelni trik ne pali samo u kupatilu.

Prilagodite izbor pločica specifičnostima prostora, koristeći svetle pločice na područjima koja želite istaći i tamnije tonove tamo gde želite skrenuti pažnju. Igra sa teksturama, poput reljefnih pločica, može dodati interesovanje i dubinu prostoru bez kompromitovanja prostora. Ne bojte se kombinovati različite stilove pločica, kao što su vintage i moderne, kako biste stvorili jedinstven i personalizovan prostor.

5 najboljih pločica za mala kupatila

Opremate vaše kupatilo i potrebno je da postavite pločice. Sada vas zanima koje su to idealne pločice za mala kupatila?  Mi smo vam sastavili spisak kako bismo vam olakšali potragu i prekratili muke. 

1. CRASH 20x20

Predstavljamo Vam naše dekorativne podne i zidne granitne pločice, savršen izbor za svako malo kupatilo koje zaslužuje veliku pažnju! Proizvedene sa pažnjom i stručnošću u Italiji od strane renomiranog proizvođača "Gold Art Ceramica S.p.A.", ove pločice donose sofisticiranost i dugovečnost u svaki prostor.

Sa naprednom tehnologijom digitalne štampe, svaka pločica je unikatno umetničko delo. U okviru istog paketa, pronaći ćete više različitih lica pločica, omogućavajući Vam da kreirate jedinstvene i dinamične šeme koje odražavaju Vaš lični stil.

Elegantna MAT površina pločica ne samo da dodaje modernu estetiku, već i smanjuje vidljivost otisaka prstiju i tragova, čineći održavanje pločica lakšim i jednostavnijim.

Sa dimenzijama od 20x20 cm, ove pločice su optimalne za mala kupatila, pružajući vizualnu prostranost bez kompromitovanja stila.

2. KENDAL Bianco 30x60

Ekskluzivne zidne pločice visokog sjaja, dizajnirane da unesu dozu sofisticiranosti i elegancije u svaki mali WC. Sa dimenzijama 30x60 cm, ove pločice su idealne za kreiranje vizualno prostranih i blistavih prostora, čak i u najmanjim oblastima Vašeg doma.

Ove pločice dolaze u prefinjenoj belo-sivoj boji, pružajući savršenu osnovu za svaki stil dekoracije. Bela boja reflektuje svetlost i dodaje svežinu prostoru, dok sivi tonovi unose modernu i elegantnu notu, stvarajući prostor koji je istovremeno topao i savremen.

3. BISELADO Plata 10x20

Predstavljamo Vam BISELADO Plata - zidne keramičke pločice koje unose sofisticiranost i modernu estetiku u svaki prostor. Proizvedene od strane "Ceramica Vilar Albaro", jednog od vodećih proizvođača keramike u Španiji, ove pločice su sinonim za kvalitet i stil.

Boja siva, poznata po svojoj univerzalnosti i eleganciji, dodatno je istaknuta visokosjajnom površinom, koja reflektuje svetlost i dodaje dodatnu dimenziju prostoru. Ova kombinacija čini BISELADO Plata pločice savršenim izborom za mala kupatila, pružajući im vizualnu prostranost i luksuzni osećaj.

4. ATLAS Teide Blanco RETT 25x75

U pitanju su dekorativne zidne pločice koje su prava definicija luksuza i kvaliteta - kreirane da od Vašeg malog kupatila naprave pravu oazu elegancije i stila. Proizvedene u Španiji od strane renomiranog proizvođača "Emigres Ceramica", i one su simbol sofisticiranosti i vrhunskog dizajna.

Sa dimenzijama od 25x75 cm, ove pločice su prilagođene da maksimalno iskoriste svaki dostupan centimetar Vašeg kupatila, pružajući mu vizualnu prostranost i eleganciju.

Zahvaljujući laserski sečenim ivicama, ove pločice omogućavaju postavljanje bez fugna, stvarajući glatku i kontinuiranu površinu koja vizualno proširuje prostor i dodaje mu modernu estetiku.

Površina ovih pločica ne samo da sjaji već i poseduje reljefnu teksturu koja dodaje dodatnu dimenziju i sofisticiranost Vašem prostoru, stvarajući igru svetlosti i senki koja je istovremeno suptilna i očaravajuća.

5. CARRARA Cube dekor 25x50

Dekorativne zidne pločice, koje su idealne za svako malo kupatilo koje teži da izrazi sofisticiranost i luksuz. Proizvedene u Novom Bečeju od strane renomiranog proizvođača "Ceramica IBERIA", ove pločice su simbol kvaliteta i estetike.

Ove pločice dolaze u elegantnoj belo-sivoj boji, sa sofisticiranom imitacijom karara mermera, dodajući notu luksuza i klasične lepote u Vaš prostor. Ovaj dizajn ne samo da dodaje vizualnu širinu malim kupatilima, već i unosi bezvremenski estetski izgled.

Pronađite pločice za malo kupatilo u našem širokom asortimanu

Bez obzira da li se odlučujete za klasične bele pločice, smele uzorke ili elegantne neutralne tonove, ključ je u balansiranju stila i funkcionalnosti kako biste stvorili prostor koji odražava vaš jedinstveni ukus i potrebe.

Ukoliko ste u potrazi za pločicama koje će transformisati Vaše malo kupatilo u prostor prepun stila i funkcionalnosti, na pravom ste mestu! Naš široki asortiman pločica za malo kupatilo dizajniran je tako da zadovolji različite ukuse i potrebe, pružajući Vam mnogo opcija koje će unaprediti i osvežiti Vaš prostor.

Od klasičnih belih pločica, preko onih sa modernim i smelim dizajnom, do pločica koje odišu vintage šarmom, naš asortiman nudi nešto za svakoga. Različite teksture, boje i oblici dostupni su na dohvat ruke, omogućavajući Vam da kreirate prostor iz snova.

Mala kupatila pružaju jedinstvene mogućnosti za eksperimentisanje sa različitim stilovima i dizajnima. Naše pločice su pažljivo odabrane kako bi maksimizovale prostor, pružajući iluziju veće prostorije i istovremeno dodavajući vizualnu dubinu i interes.

Pregledajte našu kolekciju online i otkrijte različite stilove i dizajne koji će se savršeno uklopiti u Vaš prostor. Svaka pločica u našem asortimanu je dizajnirana sa misijom da olakša postavljanje i održavanje, obećavajući dugotrajan i besprekoran izgled.