Kupatilo je veoma bitan deo svačijeg doma. Ovo je mesto gde se često traži savršen sklad između estetike i funkcionalnosti. Pravilno odabrane i uparene pločice za kupatilo mogu transformisati prostor, dajući mu izgled iz snova. Različite vrste pločica mogu da daju potpuno drugačiji izgled prostoriji. Ne samo vrste pločica, nego i dimenzije pločica

Pa tako sa vrstama i dimenzijama možete manipulisati kako biste dobili željeni izgled i određenu estetiku. Kupatilo nije samo prostor gde vodimo računa o ličnoj higijeni i obavljamo fiziološke potrebe. Pločice u toj prostoriji treba da budu lepe, kao što tražite lepe pločice za kuhinju ili lepe pločice za hodnik.

I ne morate da se ograničavate na obične jednobojne pločice. Zašto biste imali dosadno kupatilo kad možete pronaći najbolje kombinacije pločica za kupatilo i napraviti odličan izgled koji će oduševiti svakoga ko dođe u vaš dom. 

Zašto je važno pravilno upariti pločice za kupatilo?

Izbor pravih pločica može značajno uticati na vizuelni identitet vašeg kupatila, ali i čitavog vašeg doma. Ukoliko birate pločice za malo kupatilo, morate da obratite pažnju na pločice koje gledate. Ukoliko želite da stvorite utisak većeg prostora, možete uzeti veće pločice. Veće pločice znače manji broj fugni, i samim tim prostor deluje prostranije, što je takođe bitno. 

Takođe i sama boja dosta utiče na izgled prostorije. Svetle boje pločica kao što su bela, bež, ili na primer svetlo siva mogu da prošire prostor i reflektuju svetlost i na taj način da kupatilo deluje svetlije i prozračnije. 

Harmonična kombinacija boja i uzoraka može prostoru dati osećaj veće prostranosti, komfornosti i luksuza. Odlična kombinacija boja može da potpuno transformiše kupatilo. Osim toga, kvalitetno i estetski dizajnirano kupatilo može značajno povećati vrednost vaše nekretnine.

Tipovi pločica i njihove karakteristike:

Postoji mnogo vrsta pločica za kupatilo koje možete uzeti u obzir. Popularne opcije uključuju keramičke pločice koje su svima poznate po svojoj izdržljivosti, a tu su i porcelanske pločice koje su vodootporne, ali i staklene pločice koje dodaju moderni dodir svakoj površini na kojoj se nađu.

Najbolje kombinacije pločica za kupatilo koje oduzimaju dah

Postoji veliki broj raznih kombinacija koje možete da pripremite za vaše kupatilo, ali ovo su najbolje kombinacije pločica za kupatilo koje po našem mišljenju oduzimaju dah i predstavljaju odličan izbor za toalet.

Monohromatske kombinacije

Monohromatske kombinacije mogu biti veoma dobar izbor. Korišćenje jedne boje ili nijanse može stvoriti sofisticiran i elegantan izgled. Na primer, bela boja može da daje čist, svež i prostran izgled kupatilu. Ali naravno, ne morate da se vezujete za belu boju, niti za jednu boju. Sve zavisi od estetike kojoj težite. 

Kontrast kombinacije

Možete da napravite kontrast sa bojama koje su komplementarne. To su boje koje se na spektru nalaze jedna nasuprot druge. Jedan od primera bi mogao da bude zelena i crvena ili žute i ljubičasta. Te boje su u prirodnom skladu, pa zahvaljujući tome one se savršeno dopunjuju i ističu. 

Na taj način, možete da iskombinujete crnu i belu boju. Određeni delovi mogu biti crni dok je ostatak pločica u kupatilu beo. Ovo je odlična ideja koja može da stvori utisak elegancije, kvaliteta i glamura. Iskoristite sve mogućnosti koje vam se pružaju.  

Geometrijske čarolije

Geometrijski uzorci i oblici su trenutno veoma popularni. Oni mogu da daju šablone koji će oduševiti svakoga ko ih vidi. Nije bitno da li ćete da se odlučite za šarene heksagone ili sive pravougaonike, geometrijske kombinacije pločica za kupatilo mogu dodati dinamiku i moderan osećaj koji će i posle dužeg vremena i dalje biti moderan i svež.

Retro susret sa modernim

Kombinovanje retro šablona modela sa modernim bojama ili obrnuto može da da jedan jedinstven i upečatljiv izgled vašem kupatilu koji nije tako čest danas. Ovo može potpuno da promeni čitav izgled i kupatila, i vašeg čitavog doma. 

Saveti za kombinaciju pločica za različite veličine kupatila

Boje pločica nisu jedini način da se lepo sredi i potpuno promeni izgled kupatila. Pored toga, bitna je kako vrsta, tako i dimenzija pločica. 

Prostrane oaze

U kupatilima veće površine, prostor vam daje mogućnost da budete hrabri i kreativni. Možete kombinovati različite vrste pločica za kupatilo, kao što su teksturisane pločice s glatkim ili mat sjajem. Eksperimentisanje s kontrastnim bojama može dodati vedrinu i dubinu prostoru. Ukoliko želite stvoriti spa oazu, možete se odlučiti za neutralne, zemljane tonove koji pružaju osećaj smirenosti. Mozaik pločice mogu dodati sofisticiran dodir luksuza i stila, dok kombinacija drvenih i kamenih uzoraka može stvoriti prirodan ambijent. Sve je u vašim rukama, vi sami birate kombinacije pločica za kupatilo koje će krasiti vaš dom.

Mali prostori, velike mogućnosti

Za manja kupatila, preporučuje se korišćenje svetlih boja i većih pločica kako bi prostor izgledao veće. Ogledala i sjajne pločice takođe mogu pomoći u vizuelnom proširivanju prostora.

Održavanje i nega pločica

Da biste očuvali lepotu svojih pločica, potrebno je da se redovno čiste sa blagim sredstvima za čišćenje pločica. Takođe, bitno je da sprečavate nastanak kamenca na pločicama. redovno ih čistite blagim sredstvima za čišćenje. Izbegavajte materijale koji mogu oštetiti površinu pločica i skratiti dugotrajnost koju mogu da imaju.

Pronađite pločice po vašoj meri na jednom mestu - u Interprom prodavnici

Bez obzira na vaše želje i potrebe, pravilno uparene pločice za kupatilo mogu transformisati vaš prostor. Inspiraciju potražite svuda oko sebe, eksperimentišite s bojama i uzorcima, i stvorite kupatilo koje odražava vaš lični stil i estetiku.

Ali, mi nismo samo mesto gde možete pronaći pločice za kupatilo, već tu su vam i pločice za kuhinju, pločice za terasu, ili na primer betonske pločice ako vam trebaju pločice za dvorište.

Zato ne gubite vreme, već pogledajte našu široku ponudu i pronađite baš ono što je vama potrebno! A naše kolege su uvek tu da vam daju odgovore na vaša pitanja i da vas bolje upute!