Kada dolazi vreme za renoviranje kupatila ili opremanje novog doma, izbor prave wc šolje može imati značajan uticaj na funkcionalnost, estetiku i udobnost vašeg kupatila. Ovo nije nimalo lak zadatak, jer postoji mnogo mogućnosti. Nekada pre je bilo lakše odabrati wc šolju za kupatilo, jer je bilo u opticaju manje opcija nego što je to danas situacija. 

Sa tri glavna tipa na tržištu - monoblok wc šolja, podna wc šolja, i viseća wc šolja - može biti izazovno odlučiti se za najbolju opciju. Svaka od ovih opcija ima svoje jedinstvene karakteristike, prednosti i mane, što ih čini pogodnim za različite potrebe i prostorne uslove. U nastavku, istražićemo svaku od ovih varijanti kako bismo vam pomogli da napravite informisan izbor.

Monoblok wc šolja

Monoblok wc šolje karakteriše kompaktni dizajn u kojem su posuda i rezervoar za vodu integrisani u jedinstvenu jedinicu. Ova vrsta wc šolje nudi elegantno i ujednačeno rešenje, koje može biti veoma atraktivno u modernim kupatilima. 

Monoblok šolje su obično jednostavnije za instalaciju od tradicionalnih podnih šolja, budući da dolaze kao celina. One imaju razne prednosti, ali i određene mane. Treba uzeti u obzir sve faktore, kako biste imali sve informacije koje su potrebne za donošenje najbolje odluke. Pogotovo ukoliko tražite najbolju wc šolju za određen budžet. 

Prednosti monoblok wc šolja:

Monoblok wc šolje imaju elegantan dizajn koji pruža čist izgled kupatila. A dobar dizajn nekad olakšava održavanje i čišćenje wc šolje.

Ušteda prostora zbog kompaktnog oblika. Ne morate da razmišljate o veličini vodokotlića, gde ćete ga montirati i koliko će prostora zauzeti, jer sad, vodokotlić je deo wc šolje. 

Manje curenja jer nema odvojenih delova između šolje i rezervoara, a ovo i te kako sprečavanja jedan veliki problem sa wc šoljama koji može da se javi.

Jedna od naših preporuka za monoblok wc šolju jeste GEBERIT Selnova Square monoblok komplet. Šolja je bez ivica, pa je čišćenje lakše, a ispiranje sa 4.5l štedi vodu. 

Mane monoblok wc šolja:

Ono što može biti mana kad su u pitanju monoblok wc šolje, jeste što su obično skuplje od standardnih podnih šolja. Takođe, ukoliko se desi do nekog kvara, zamena ili popravka može biti kompleksnija zbog integrisanog dizajna.

Podna wc šolja

Podne wc šolje su tradicionalni izbor za većinu domova. One se montiraju direktno na pod, a rezervoar za vodu se postavlja iza šolje, često zida ili kao zaseban element. Ovaj tip wc šolje nudi širok spektar dizajna i veličina, pružajući fleksibilnost pri odabiru.

Prednosti podnih wc šolja:

Jedna velika prednost podnih wc šolja jeste što se pred vama nalazi veliki izbor modela i stilova. Sigurno ćete lako pronaći odgovarajući model za vas, kada imate više opcija.

Takođe, za ove tradicionalne podne wc šolje su obično povoljnije cene u poređenju sa monoblok i visećim wc šoljama. Ovo je takođe veliki faktor prilikom kupovine wc šolje za dom.

A pored toga, prednost je i jednostavnija zamena ili popravka, što isto može biti presudno i ključno. Takođe, i veće su šanse da ćete ih moći samostalno montirati.

Mane podne wc šolje:

Ova wc šolja nema samo prednosti, već naravno ima i po koju manu. Za početak, to je što može zauzimati više prostora, a to ipak može biti problem u manjim kupatilima.

Ono što jeste otežavajuća činjenica jeste što čišćenje može biti zahtevnije zbog spojeva između šolje i poda.

Kad se sve uzme u obzir, pred vama je veliki izbor, a nešto što bi bila naša preporuka jeste. GROHE Bau WC šolja klasična (podna) RIM-FREE. Kvalitetna podna wc šolja, sa nekoliko različitih daski. Možete da izaberete jednu, pa posle da uzmete drugu i samostalno zamenite dasku za wc šolju.

Viseća wc šolja

Viseće ili konzolne wc šolje su montirane na zid, što omogućava lako čišćenje poda ispod šolje. Rezervoar za vodu obično je sakriven unutar zida, što daje vrlo čist i minimalistički izgled. Viseće šolje su sve popularnije u modernim dizajnima kupatila zbog svog stilskog izgleda i praktičnosti.

Prednosti konzolnih wc šolja:

Konzolne wc šolje vašem kupatilu i vama omogućavaju maksimalnu higijena i jednostavno čišćenje poda. Ne morate da se zavlačite kako biste oribali deo pločica oko same ili iza wc šolje, jer je ona izdignuta. Površina ispod nje je lako dostupna za održavanje higijene.

Pored toga što je ova wc šolja praktična za održavanje higijene, ona vam pruža  i savremen izgled koji može veoma ulepšati prostor u kupatilu i potpuno ga promeniti.

A tu i opcija podesive visine montaže za veću ergonomsku prilagođenost. Sa konzolnom wc šoljom nećete pogrešiti.

Mane konzolnih wc šolja:

Ono što jeste mana su viši troškovi instalacije zbog potrebe za ugradnjom skrivenog rezervoara, ali takođe i potencijalno složenije popravke zbog sakrivenog rezervoara.

Ako želite kvalitetnu i modernu konzolnu wc šolju, naša preporuka je Kale Zero 2.0 crna-mat RIMLESS konzolna wc šolja. Ova crna wc šolja možet promeniti estetiku vašeg toaleta i doneti moderan i svež duh. Odličan dizajn, privlačna boja, neverovatna moć ispiranja i sporosamospuštajuća daska, koja spada u najbolje daske za wc šolju.

Kako odabrati?

Odabir između monoblok, podne i viseće wc šolje zavisi od nekoliko faktora, uključujući vaše estetske preferencije, budžet, prostorne uslove i prioritete u pogledu održavanja. Ako tražite elegantno i moderno rešenje sa lakim održavanjem, viseća wc šolja može biti idealan izbor. Za one sa ograničenim budžetom ili preferencijama za tradicionalniji izgled, podna wc šolja nudi praktičnost i širok izbor po pristupačnim cenama. Monoblok šolje, s druge strane, nude odličan balans između estetike i funkcionalnosti, iako mogu zahtevati veće početne investicije.

Pri odabiru najbolje opcije za vaše kupatilo, razmotrite i dugoročne troškove održavanja i popravke, kao i mogućnost prilagođavanja visine šolje vašim ergonomskim potrebama. Uvek je preporučljivo konsultovati se sa profesionalcima koji mogu ponuditi savete prilagođene vašem prostoru i potrebama.

Inteprom je tu za vas

Kada razmišljate o renoviranju kupatila ili osvežavanju doma, odabir prave wc šolje je samo početak. Inteprom stoji uz vas kao vaš pouzdan partner u svakom koraku tog putovanja, nudeći mnogo više od impresivnog asortimana wc šolja - bilo da je vaš izbor elegantan monoblok, tradicionalna podna šolja, ili moderan viseći model.

U Intepromu, razumemo da je dom mnogo više od prostora u kojem živite. To je mesto gde se stvaraju uspomene, gde se opuštate i gde uživate sa svojim najdražima. Zato smo posvećeni tome da vam pomognemo da stvorite prostor koji odražava vaš stil i udovoljava vašim potrebama. Naš širok asortiman proizvoda za kupatilo i dom dizajniran je sa misijom da svaki dom učini lepšim, funkcionalnijim i udobnijim.

Ali naša ponuda ne staje na proizvodima. Inteprom tim je tu da vam pruži stručne savete za sve - od odčepljavanja wc šolja, preko odabira i postavljanja idealnih pločica za vaš bazen, do saveta kako najbolje da iskoristite prostor u vašem kupatilu. Sa nama, nikada niste sami u donošenju odluka koje mogu delovati izazovno.

Naši stručnjaci su tu da vam pomognu da navigirate kroz različite opcije, razjasne sve dileme i pruže praktična rešenja za vaše potrebe. Bilo da renovirate svoje kupatilo, opremate novi dom ili jednostavno tražite načine da poboljšate svoj prostor, Inteprom ima znanje, proizvode i stručnost da vam pomogne da realizujete svoje ideje.

Znamo da svaki detalj u domu ima svoju važnost. Zato se trudimo da naši proizvodi i usluge odgovore najvišim standardima kvaliteta i dizajna. Sa Intepromom, možete biti sigurni da će vaš dom biti mesto gde se funkcionalnost susreće sa stilom, a vaše zadovoljstvo i udobnost su na prvom mestu.

Obratite nam se u Intepromu za sve što vam je potrebno za vaš dom i kupatilo. Jer, Inteprom nije samo mesto gde možete kupiti proizvode za svoj dom - mi smo tim koji vam stoji na raspolaganju, spremni da pružimo podršku, savet i rešenja koja će vaš dom učiniti savršenim. Inteprom je tu za vas - za svaki kutak vašeg doma, za svaki projekt koji planirate i za svaku ideju koju želite da ostvarite. Vaš dom, naša misija.