U današnje vreme postoji veliki broj različitih sanitarija i postoje razne vrste wc šolja koje imaju svoje ključne razlike i karakteristike. Ponekad, nije tako jednostavno doneti odluku koja wc šolja je pravi izbor za vas i morate sagledati razne aspekte: izgled i dizajn vašeg kupatila, boje, dezene, a najbitnije - slobodan prostor sa kojim raspolažete. 

Standardne wc šolje ponekad zauzimaju previše prostora zbog prevelikog ili odvojenog vodokotlića, nisu lake za održavanje, pa su upravo zbog toga i nastale neke nove vrste, a jedna od njih je konzolna wc šolja. 

Konzolne WC šolje se montiraju na konzolu koja je ugrađena u zid. Vodokotlić nije vidljiv, pa vam ne zauzima prostor. Zbog unapređenja kvaliteta izrade, a i dobijanja slobodnog prostora ovakvi vodokotlići i ugradne wc šolje se sve više koriste. 

S obzirom da se vodokotlić ne vidi, a prostor ispod ove ugradne wc šolje ostaje prazan - to znači da je lak i dostupan za čišćenje. Zbog potrebe za jakim zidom i postavljanjem, može doći do situacije kada one nisu baš jeftine wc šolje zbog povećanje cene montaže, ali nemojte da vas druge cene izbace iz koloseka. One imaju svoje prednosti i kvalitete i upravo zbog toga, možda je ponekad ta skuplja montaža vredna.

S obzirom da znamo koliko je ova odluka teška, u nastavku  teksta možete pročitati koje su to najbolje ugradne wc šolje kako biste najlakše doneli odluku i izabrali odgovarajući model za vaš dom.

5 najboljih konzolnih WC šolja za različite vrste kupatila

Sanitarije nisu nešto što bi trebalo često da menjate u vašem toaletu, a ukoliko odaberete kvalitetne - one će vas sigurno služiti duži vremenski period. Naravno, mogući su uvek problemi sa wc šoljama, lavaboima i drugim sanitarijama koji ne moraju imati veze sa kvalitetom proizvoda. Bitno je da ih održavate redovno 

Takođe, što još može biti ključno i dovesti do lošeg iskustva i stresa prilikom renoviranja toaleta i promene sanitarija jeste - montiranje i njihova postavka. Ukoliko montiranje wc šolje ne bude dobro i konzola ne bude dobro ugrađena, može doći do problema. 

Nadamo se da će vam ova lista u nastavku teksta pomoći i da ćete odabrati wc šolju koja će vam se dopasti estetski, olakšati vam održavanje higijene wc šolje i toaleta. Mi smo za vas izdvojili samo najbolje konzolne wc šolje.

1. Kale Zero 2.0 crna-mat RIMLESS konzolna WC Šolja

Kale Zero 2.0 crna-mat RIMLESS konzolna WC Šolja

Ovaj proizvod je jedan od najprodavanijih proizvoda kada su u pitanju konzolne wc šolje. Zahvaljujući svom modernom dizajnu i kvalitetnoj keramici crne mat boje, sasvim nam je i jasno zašto se rangira kao najprodavaniji iz ove vrste. 

Pored odličnog i kvalitetnog dizajna, ovaj model ima skriveno kačenje - na nosač ugradnog vodokotlića. 

Montaža je jednostavna, odvod je horizontalni(baltik). 

Ovaj model nema kanale sa strane - RIMLESS je što omogućava efikasno ispiranje i ovo sprečava taloženje kamenca i bakterija, a olakšava održavanje higijene i čišćenje wc šolje

A na sve to, uz ovu konzolnu wc šolju dolazi i sporo-spuštajuća slim-crna mat wc daska u kompletu. Da li je potrebno više išta da vam kažemo o ovom modelu ?

2. ISVEA Sentimenti WC šolja konzolna RIMLESS + daska

ISVEA Sentimenti WC šolja konzolna RIMLESS

Ova odlična konzolna wc šolja je izrađena od porculana i dolazi u beloj boji, modernog dizajna i bez nepravilnosti. Italijanska je što nam govori o njenom kvalitetu, a cena je i više nego povoljna. U ovoj seriji postoji i bide, pa ukoliko tražite i bide za vaš dom, možete da ih uzmete u kompletu. 

Takođe kao i prethodna ima skriveno kačenje i ugrađuje se na zid.
Ovaj model je idealan za one koji ne podnose nimalo kada je unutrašnjost wc šolje prljava, jer, ovde je to praktično nemoguće. RIMLESS tehnologija omogućava lakše ispiranje i čišćenje ivica wc šolje, a nedostatak kanala je odlična opcija, jer sprećava skupljanje bakterija. 

Ukoliko se odlučite za ovaj model, nećete pogrešiti - kvalitet i cena su odlični, a nisu vam potrebni nikakvi dodaci za wc šolju, jer dasku dobijate uz nju.

3. MILLE WC šolja konzolna CLEAN-ON + daska

MILLE WC šolja konzolna CLEAN-ON

Ovaj model je izrađen od keramike bele boje. Konzolna wc šolja jednostavnog i modernog dizajna koja ne zauzima puno prostora

Odlična je za održavanje higijene upravo zbog svog sistema CLEAN-ON koji snažno ispira unutrašnjost wc šolje bez ispirnih kanala sa strane, a na sve to i štedi vodu. S obzirom da nema ovih kanala, nećete morati brinuti o taloženju bakterija

Pored toga, daska je sporo-spuštajuća i vrlo lako se skida, ukoliko budete morali da je menjate ili skinete privremeno.

4. INVERTO WC šolja konzolna StreamOn ispiranje

INVERTO WC šolja konzolna StreamOn ispiranje

Inverto serija je odličan primer modernog dizajna, kvalitetne izrade i efikasnih funkcionalnosti. Izrađena je od kvalitetnog porculana bele boje, a wc daska je tankog dizajna, dok gornji poklopac ima funkciju sporog puštanja. 

Ono što dodatno izdvaja ovaj proizvod od drugih jeste VORTEX način ispiranja koji mnogo efikasnije čisti wc šolje, tiše, a sa manjom količinom vode. 

Kada uporedimo kvalitet, funkcionalnost i cenu, ova konzolna wc šolja je možda čak i najpovoljnija kombinacija i najbolji odabir.

5. GEBERIT Selnova 750 RIM/FREE WC šolja konzolna + daska

GEBERIT Selnova 750 RIM/FREE WC šolja konzolna

Ukoliko se odlučite za Geberit wc šolu, sigurno se nećete pokajati. Ovaj proizvođač stavlja kvalitet na prvo mesto. 

Pored odličnog kvaliteta i cene, ovaj model ima i RIM-FREE sistem efikasnog ispiranja, što vam itekako olakšava održavanje wc šolje i bolju higijenu u vašem toaletu. 

Lako se montira na svim ugradnim vodokotlićima, a uz ovaj model na našoj prodavnici dobijate i original dasku koja je sporo-spuštajuća. Ipak su najkompaktnije i najbolje daske za wc šolju originalne. 

Geberit je jedan od vođećih proizvođača sanitarija i na našoj top listi za najbolje monoblok wc šolje se pronašao još jedan njihov proizvod. To vam dovoljno govori o kvalitetu ovog proizvođača kao i o ovom modelu. 

Konzolne wc šolje za lakše održavanje vašeg kupatila

Konzolne  wc šolje imaju značajne prednosti zbog kojih i imaju toliku popularnost i upotrebu. Održavanje i čišćenje wc šolja je lako, a takođe, održavanje prostora oko wc šolje je mnogo jednostavnije. 

Pored lakšeg održavanja higijene, na raspolaganju imate i više slobodnog prostora, što može posebno da znači ukoliko imate manji toalet. 

Nadamo se da smo vam pomogli i dali odgovore na neka vaša pitanja kada su u pitanju konzolne wc šolje i da ćete uspešno pronaći koje su to najbolje konzolne wc šolje i izabrati pravu za vaš dom.