Pločice za stepenice su odličan izbor za mnoge domove i poslovne prostore. Ne samo da su estetski privlačne, već su i izuzetno izdržljive i lako se održavaju. Pločice se mogu postaviti na različite vrste podloga, uključujući beton i drvo, što ih čini fleksibilnim rešenjem za različite vrste stepeništa. Međutim, važno je napomenuti da se pločice ne preporučuju za stepeništa koja su izložena velikoj količini vlage ili koja su skliska, jer mogu postati opasna za hodanje.

U kojoj fazi izgradnje stepeništa se pločice stavljaju?

Pločice se obično postavljaju nakon što je osnovna konstrukcija stepeništa završena. To znači da se prvo postavljaju nosači i podloga, a zatim se pristupa postavljanju pločica. U nekim slučajevima, moguće je postaviti pločice i na već postojeće stepenište, ali to zahteva dodatne pripreme i može biti skuplje. Svakako, važno je konsultovati se sa stručnjacima kako biste osigurali da je vaše stepenište pogodno za postavljanje pločica i spremno za ovu promenu u vašem domu.

Koje vrste pločica su najpogodnije za stepenište?

Kada je reč o tome koje su najbolje pločice za stepenice, postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir. Keramičke pločice su popularan izbor zbog svoje izdržljivosti i raznih dizajnerskih opcija. Porcelanske pločice su još izdržljivije i otpornije na vlagu, što ih čini idealnim za spoljašnje stepenište. Takođe, postoje i prirodni materijali kao što su kamen i mermer, koji daju luksuzan izgled, ali mogu biti skuplji i zahtevaju više održavanja. Ključ je znati kako odabrati pločice za stepenice koje će najbolje odgovarati vašim potrebama, a opet pružiti vam maksimalan komoditet i ugođaj. Pored toga, potrebno je i da se kupovina pločica uklopi u vaš budžet.

Koje dimenzije pločica najčešće idu na stepenište?

Dimenzije pločica za stepenice variraju u zavisnosti od prostora i dizajna. Manje pločice mogu stvoriti interesantan vizuelni efekat, ali mogu biti teže za postavljanje i održavanje. Veće pločice su lakše za postavljanje i često se koriste u komercijalnim prostorima. Uobičajene dimenzije uključuju kvadratne pločice dimenzija 30x30 cm ili pravougaone dimenzija 30x60 cm. 

Međutim, uvek je najbolje konsultovati se sa stručnjakom kako biste odabrali idealne dimenzije za vaše stepenište. Takođe je bitno da ne uzmete previše velike pločice, a imate manje stepenište, kako ne bi dolazilo do mnogo sečenja pločica i bacanja ostataka. Pločice ipak nisu mali izdatak.

6 kvalitetnih pločica pogodnih za stepenište koje morate razmotriti

Kako bismo vam olakšali ovaj proces i pomogli oko toga kako odabrati pločice za stepenice, napravili smo listu na kojoj se po našem mišljenju nalaze najbolje pločice za stepenice. Nadamo se da ćete na njoj pronaći idealne pločice koje će odgovarati vašem tomu i ulepšati vaš prostor, a pritom da će biti i funkcionalne. 

1. Helios Beige 30x30

Postavite temelje luksuza u vašem domu sa našim podnim pločicama za stepenište! Sa dimenzijama od 30x30 cm, ove prve klase pločice su savršen izbor za unutrašnje oblaganje stepeništa. Proizvedene od strane renomiranog poljskog proizvođača "Cersanit", garantujemo kvalitet koji traje.

Mat završna obrada donosi sofisticirani izgled, dok bež boja doprinosi prirodnom i toplom ambijentu. Ove pločice ne samo da su funkcionalne i dugotrajne, već i vizuelno upotpunjuju svaki prostor.

Prva klasa materijala osigurava dugotrajnost. Mat površina i bež boja za eleganciju i stil. Idealne za različite tipove stepeništa i unutrašnje prostore. Ove keramičke pločice su ednostavne za čišćenje i otporne na habanje.

2. 60x60 Portofino mat RETT

Neka vaš dom zasija u punom sjaju sa našim najnovijim proizvodom - podnim granitnim pločicama prve klase dimenzija 60x60 cm, direktno iz radionica renomiranog španskog proizvođača "Pamesa Ceramica."

Zaboravite na dosadne podove. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji digitalne štampe, svaki paket pločica sadrži različita lica, omogućavajući Vam da kreirate jedinstveni i dinamični podni dizajn. Dodajte lični pečat svakoj prostoriji!

Ne dopustite da Vam nepravilne ivice pokvare ukupni utisak. Naše pločice imaju laserski sečene ivice (rettificato), koje su idealno ravne. Postavljanje pločica nikada nije bilo lakše, a rezultat je besprekoran.

Ako volite luksuzni izgled mermera, ali želite nešto suptilnije, ove pločice su pravi izbor za vas. Njihova mat površina donosi diskretnu i blažu varijantu imitacije mermera, koja dodaje sofisticiranu eleganciju bez preterivanja.

3. HARDROCK White 30x60

Ukoliko tražite pločice koje su vrhunskog kvaliteta i izuzetno dugotrajne, ne morate dalje da tražite. "Keramika Kanjiža" vam sa ponosom predstavlja svoje podne GRES PORCELENATO pločice, prve klase i sa brojnim prednostima koje će oplemeniti svaki prostor.

Naše pločice su dimenzija 30x60 cm, što ih čini idealnim za prostorije svih veličina. Takođe, njihova svetlo bež boja donosi toplinu i svetlost u vaš dom, čineći ga prozračnim i udobnim. Elegantne i sofisticirane, ove pločice su odličan izbor za svaku sobu u vašem domu.

Pored vizuelne lepote, sigurnost je još jedan faktor koji nas izdvaja. Naše pločice imaju Anti-kliznu površinu klase R11, što ih čini savršenim za kuhinje, kupatila i druge prostore gde je otpornost na klizanje presudna.

Zahvaljujući naprednoj digitalnoj tehnologiji, svaki paket naših pločica dolazi sa više različitih lica. Ovo dodaje slojevitost i dinamičnost vašem stepeništu, stvarajući prirodni, ali i savremeni izgled.

Izrađene da budu otporne na mraz, ove pločice su savršen izbor za sve klimatske uslove. Njihova mat površina sa blagim reljefom dodaje im dodatni vizuelni karakter, dok kvalitet prvoklasne keramike garantuje dugovečnost i izdržljivost.

4. GPT 110 Black matt 30x30

Zamislite enterijer vašeg doma sa pločicama za stepenice koje ne samo da su izuzetno elegantne, već i odražavaju standard prvoklasnog kvaliteta. "Cersanit" podne pločice iz Poljske su pravi izbor za vas ukoliko želite elegantno i kvalitetno stepenište.

Ove pločice su prvoklasnog kvaliteta i dolaze u dimenzijama 30x30 cm, što ih čini idealnim za stepenište, ali i za bilo koji prostor u vašem domu – ovo su odlične pločice za kuhinju, pločice za hodnik,ali su i odlične pločice i za kupatilo

Kada je reč o estetici, "Cersanit" podne pločice donose duboku, veoma tamno sivu nijansu koja je u savršenom skladu sa modernim enterijerima. Osim toga, mat površina dodatno naglašava eleganciju i sofisticiranost, čineći vaš dom savremenim i udobnim.

"Cersanit", renomirani proizvođač iz Poljske, garantuje visoki standard kvaliteta i trajnosti. Sa decenijama iskustva u proizvodnji keramike, ove pločice predstavljaju simbol izvanrednog majstorstva i pouzdanosti.

5. ANTIQUE Shine 60x60 granit N

Zamislite materijal koji je ne samo upečatljivo elegantan, već i izuzetno izdržljiv i funkcionalan. Predstavljamo vam jedne veoma kvalitetne pločice, a u pitanju je polirani granit dimenzija 60x60 cm, dizajniran da unapredi svaki prostor i izdrži test vremena. Ali šta ga čini tako posebnim?

Ovaj premium granit dolazi sa jedinstvenim šarama koja se mogu opisati kao "retro dekor". Ovaj sofisticirani dizajn donosi jednu notu elegancije koja će svakom prostoru dodati dubinu i karakter.

Zahvaljujući laserski sečenim ivicama, naš granit omogućava postavljanje bez fuga. Ova precizna tehnologija eliminiše potrebu za fugnim masama i čini postupak postavljanja bržim i jednostavnijim.

Kada je reč o estetici i funkcionalnosti, površina ovog granita je jednostavno neprevaziđena. Visoki sjaj koji ovaj materijal poseduje ne samo da unosi osećaj luksuza, već olakšava i čišćenje i održavanje.

Naš polirani granit je savršen za unutrašnja i spoljašnja oblaganja. Bilo da planirate renoviranje kuhinje, kupatila ili postavljanje pločica na terasu, ovaj proizvod će ispuniti i najviše standarde.

6. BLANCO Brillo 60x60 rett.

Ukoliko tražite rešenje koje kombinuje sofisticiranost, trajnost i neuporedivu estetiku, ne tražite dalje. Predstavljamo vam podne granitne pločice prve klase koje dolaze direktno iz fabrike "Halcon Ceramicas" u Španiji.

Ove podne pločice donose nivo beline koji će vizuelno proširiti svaki prostor, čineći ga svetlijim i elegantnijim. Izrazito bela boja predstavlja vrhunac luksuza i sofisticiranosti, dodajući notu prefinjenosti svakom ambijentu.

Jedna od najistaknutijih karakteristika ovih pločica su laserski sečene ivice, poznate kao Rettificato tehnika. Ovaj precizan način obrade omogućava izuzetno ravne ivice, što znači manje vidljive fugne i skoro savršeno usklađene pločice koje pružaju izgled jedinstvene, besprekorne površine.

Ove pločice dolaze u dimenzijama od 60x60 cm, pružajući svestranost i eleganciju za sve vrste prostora, od stambenih do komercijalnih. Velike pločice omogućavaju bržu i jednostavniju instalaciju, a takođe smanjuju broj fugni, čime se povećava vizuelni osećaj prostora.

Kada je u pitanju završna obrada, ove pločice imaju površinu visokog sjaja koja ne samo da izgleda izvanredno, već i olakšava čišćenje i održavanje. Visoki sjaj dodatno potencira luksuznu belinu pločica, čineći svaki prostor svetlijim i vizuelno privlačnijim.

Najbolje pločice za stepenice za siguran korak

Za vaš dom su vam potrebne najbolje pločice za stepenice kako bi se svi članovi domaćinstva osećali bezbedno prilikom korišćenja stepeništa, ali je takođe i važno da one budu estestki privačne i atraktivne. Moderne i vizuelno lepe pločice mogu u potpunosti da izmene izgled vašeg doma.

U našem širokom asortimanu možete pronaći više vrsta pločica - kako sigurnih, neklizajućih pločica, tako i pločica odličnog dizajna u kojima ćete uživati svaki put kada ih pogledate. Spojite lepo i korisno i obezbedite za vaše stepenište pločice koje će dugo krasiti vaš dom.