Kada je reč o uređenju terase, izbor pravih pločica može biti ključan faktor koji će odrediti kako će vaša terasa izgledati i koliko će biti funkcionalna. Najbolje pločice za terasu su one koje su otporne na vremenske uslove, lako se održavaju i estetski su privlačne. Evo nekoliko vrsta pločica koje su najpogodnije za terasu:

  • Keramičke pločice: Otporne su na vlagu i lako se čiste, ali mogu biti klizave kada su mokre.
  • Porcelanske pločice: Veoma su otporne na vremenske uslove i habanje, ali su obično skuplje od keramičkih pločica.
  • Prirodni kamen: Otporan je na vremenske uslove i pruža prirodan izgled, ali može biti težak za postavljanje i održavanje.
  • Drvene pločice: Pružaju toplu i prirodnu atmosferu, ali zahtevaju redovno održavanje.

Koje veličine pločica su zgodne za terasu?

Dimenzije pločica za terasu mogu značajno uticati na celokupni izgled i funkcionalnost prostora. Manje pločice su zgodne za male terase jer čine prostor vizuelno većim. S druge strane, veće pločice mogu prostoru dati moderniji i prostraniji izgled, ali mogu biti teže za postavljanje. A ovo pravilo za optičku varku uz pomoć pločica možete primeniti i sa pločicama za hodnik, pločicama za kuhinju, pločicama za kupatilo ili bilo koje druge regije u okviru vašeg doma. Ali, kada su u pitanju pločice za terasu, uglavnom, veličine pločica koje se često koriste su:

  • 30x30 cm
  • 45x45 cm
  • 60x60 cm

Kako odabrati prave pločice za vašu terasu?

Znati kako odabrati pločice za terasu može biti izazovno, ali postoje neki ključni faktori na koje treba obratiti pažnju:

  • Vremenski uslovi: Ako živite u području sa puno kiše ili snega, izaberite pločice koje su otporne na vlagu i promene temperature, pogotovo ukoliko vaša terasa nije natkrivena.
  • Održavanje: Razmislite koliko vremena i truda ste spremni da uložite u održavanje. Neki materijali zahtevaju više održavanja od drugih. 
  • Budžet: Cene pločica mogu varirati, pa je važno da znate koliko ste spremni da potrošite. Možete naći pločice za svačiji budžet, a da budu kvalitetne.
  • Estetika: Na kraju, ali ne manje važno, izaberite pločice koje se uklapaju u stil i boje vašeg doma. A s obzirom da ima veliki broj vrsta pločica, sigurno ćete uspeti pronaći one koje odgovaraju vama.

6 kvalitetnih pločica za terasu koje morate razmotriti

Kako bismo vam pomogli da što lakše rešite problem kako odabrati pločice za terasu, mi smo napravili listu na kojoj se nalazi 6 različitih pločica za terasu koje mogu biti odlična opcija za vas. 

Potrudili smo se da lista bude raznovrsnija kad su u pitanju materijali, dimenzije i estetika, kako bi svako mogao da pronađe idealne pločice za terasu za sebe. 

1. BERNA Blanco 20x120 rett.

Ove podne granitne pločice su prve klase i dolaze direktno od renomiranog proizvođača "Eco Ceramic" iz Španije. Kvalitet je naša prva i osnovna briga, i ove pločice su dokaz toga.

Boja ovih pločica je dizajnirana da imitira rustični stari hrast, pružajući vašoj terasi toplinu i eleganciju prirodnog drveta, ali sa svim prednostima granitnih pločica.

Sa dimenzijama od 20x120 cm, ove pločice su idealne za sve vrste terasa. Laserski sečene ivice (rettificato) omogućavaju precizno i lako postavljanje.

Jedna od najinovativnijih karakteristika ovih pločica je digitalna štampa, koja omogućava više različitih lica pločica unutar istog paketa. Na taj način ćete imati jedinstven izgled vaše terase.

Mat površina ne samo da izgleda estetski privlačno, već pruža i dodatnu sigurnost, smanjujući klizavost kada su pločice mokre.

2. JUPITER Dark 59x59 RETT

Tražite savršene pločice za svoju terasu? Ne tražite dalje! Predstavljamo vam naše podne GRES PORCELENATO pločice za terasu prve klase i otporne na mraz, koje će vašu terasu transformisati u pravo remek-delo.

Savršeno dimenzionisane sa 59x59 cm, ove pločice su idealne za svaku terasu, bez obzira na veličinu. Tamno siva boja dodaje sofisticiranu eleganciju i lako se uklapa u bilo koji eksterijer.

Zaboravite na nesavršene ivice i nepravilnosti. Naše pločice imaju laserski sečene ivice koje su idealno ravne, omogućavajući vam lako i precizno postavljanje.

Zahvaljujući naprednoj digitalnoj tehnologiji, svaki paket sadrži pločice sa više lica, pružajući vam jedinstven i dinamičan izgled. Ponosno proizvedeno od strane "Keramika Kanjiža", lidera u industriji keramike. Mat površina dodaje dodatni sloj sofisticiranosti i čini ove pločice otpornim na klizanje.

3. KAMEN 130 Roman Giallo set ploča

Oživite svoju terasu sa našim ekskluzivnim setom prirodnih kamnenih ploča. Direktno uvezeno iz Turske, ovaj set ploča u bež-terakot nijansi donosi sofisticiranu eleganciju i trajnost na vaš otvoreni prostor.

Ovaj set uključuje ploče različitih dimenzija, omogućavajući vam da kreirate jedinstven i dinamičan dizajn. 

Izrađene od 100% prirodnog kamena, ove ploče su izuzetno otporne na vremenske uslove, od kiše i snega do intenzivnog sunca.

Boja bež-terakot dodaje toplinu i eleganciju vašem prostoru, dok prirodna tekstura kamena pruža autentičan i luksuzan izgled.

Investirajte u kvalitet i stil sa ovim setom prirodnih kamenih ploča. Sa ovako visokokvalitetnim materijalom, vaša terasa neće samo izgledati bolje, već će i trajati duže.

4. RAPOLANO Trastevere 30x60

Sa dimenzijama od 30x60 cm, ove pločice su idealne za svaku terasu, pružajući savršen balans između estetike i funkcionalnosti.

Kada je reč o kvalitetu, ove pločice su prva klasa. Otporne na mraz, savršene za sve vremenske uslove, garantujući dugotrajnost i izdržljivost.

Boja braon-terakot dodaje toplinu i eleganciju vašem prostoru, pružajući prirodan i sofisticiran izgled.

Zahvaljujući Anti-kliznoj  površini R11, možete uživati u svom prostoru bez brige o klizanju ili padu, čak i kada su pločice mokre.

Jedinstvena DIGITAL TEHNOLOGIJA omogućava više lica pločica u istom paketu, pružajući dinamičan i jedinstven izgled vašoj terasi.

Mat površina sa blagim reljefom dodaje teksturu i dubinu, čineći svaku pločicu atraktivnom.

5. BRECCIA 45x45

Naša najnovija kolekcija podnih pločica dimenzija 45x45 cm i prvoklasnog kvaliteta je pravi izbor za vas. Proizvedene od strane renomiranog proizvođača "Keramika Kanjiža", ove pločice su izuzetno kvalitetne i izdržljive.

Očaravajuća oker boja ovih pločica dodaje toplinu i sofisticiranost vašem otvorenom prostoru. Mat površina pločica ne samo da izgleda estetski privlačno, već i smanjuje šansu za klizanje, čineći vašu terasu sigurnijom.

Šta nas izdvaja? Naša napredna DIGITALNA TEHNOLOGIJA omogućava više lica pločica u istom paketu! To znači da svaka pločica ima jedinstveni dizajn.

Izrađene od najkvalitetnijih materijala, ove pločice su otporne na vremenske uslove i lako se održavaju, a zahvaljujući digitalnoj tehnologiji, terasa nikada neće izgledati monotono.

Mat površina osigurava dodatnu sigurnost, smanjujući rizik od klizanja. Oker boja i mat finiš čine ove pločice savršenim dodatkom za svaki stil uređenja.

Ne propustite priliku da transformišete vašu terasu u oazu luksuza i komfora sa našim prvoklasnim podnim pločicama. Naručite odmah i doživite kvalitet koji samo "Keramika Kanjiža" može da ponudi!

6. WHITE Satin 42x42

Otkrijte savršenstvo u svakom kvadratnom centimetru sa našim podnim pločicama dimenzija 42x42 cm. Ove pločice su prve klase, što znači da su proizvedene sa najvišim standardima kvaliteta.

Ponosno predstavljamo pločice od renomiranog proizvođača "Cersanit" iz Poljske. Sa decenijama iskustva u proizvodnji keramičkih proizvoda, "Cersanit" je ime koje garantuje kvalitet i trajnost.

Ove pločice dolaze sa mat površinom koja ne samo da izgleda elegantno, već i smanjuje klizavost. Izrađene su od visokokvalitetne keramike, materijala poznatog po svojoj dugotrajnosti i otpornosti na vlagu.

Bela boja ovih pločica dodaje sofisticiranu eleganciju vašem prostoru, čineći ga svetlijim i prostranijim. Ova neutralna nijansa se lako kombinuje sa različitim stilovima i bojama nameštaja, omogućavajući vam da kreirate terasu iz snova.

Opremite svoju terasu sa pločicama iz Interproma

Kao što smo rekli, odabir pločica za bilo koji deo doma nije lak, pa tako ni kad je u pitanju terasa. Potrebno je da obratite pažnju na razne faktore, od kvaliteta i estetike do klizavosti pločica. A bitne su opet i druge stvari, kao što je održavanje. 

Najbitnije je svakako, da na kraju dana vi budete zadovoljni sa vašim odabirom. Pločice su ipak bitan deo svakog doma. Od pločica u kuhinji, pa do pločica u bazenu ukoliko ga posedujete - one moraju da vam odgovaraju. Ako imate malu decu, ne bi trebalo da uzimate klizave pločice. Ne samo za terasu, već prilikom kupovine pločica za bilo koji deo doma, pogotovo ukoliko tražite pločice za stepenište

Ne morate svakako da brinete, jer kod nas možete pronaći pločice za svaki kutak vašeg doma, a specifikacije svakog proizvoda su jasno naznačene, pa nećete morati da brinete da li su klizave ili nisu.