Danas ne možemo da zamislimo domaćinstvo bez bojlera i svih pogodnosti koje ovaj uređaj nudi. Kako bismo danas prali suđe bez tople vode? Bojleri za kuhinju nas spašavaju i olakšavaju nam pranje suđa i sve ostale moguće poslove za koje nam je potrebna topla voda. A naravno, bojleri za kupatilo su tu da nam pomognu da vodimo računa o ličnoj higijeni. 

S obzirom da znamo da postoji mnogo vrsta bojlera i da princip rada bojlera nije isti za sve, mi smo vam sastavili listu koja će vam pomoći da donesete odluku o tome koji bojler je najbolji za vas. Gledali smo da se na listi nađu i bojleri za one sa određenim budžetom, ali i oni bolji i kvalitetniji, sa naravno jačom cenom. Nemojte naravno, da vam cena bude glavna vodilja, mnogo jeftinih bojlera je odličnog kvaliteta i dešava se da se kod takvih bojlera kvarovi dešavaju ređe, ali nema tu pravila nikad.

Kako odabrati bojler za kuhinju

Odabir odgovarajućeg bojlera za kuhinju nije nimalo lak - previše opcija, modela, mnogo razlika u ceni. A kako biste lakše doneli odluku, mi vam dajemo smernice o faktorima koji su bitni i ključni: 

Prvo na šta treba da obratite pažnju jeste zapremina. Ona se meri u litrama i zavisi od broja članova vašeg domaćinstva i koliko često koristite toplu vodu u kuhinji. Takođe, razmotrite da li želite vertikalni ili horizontalni bojler. Vertikalni bojleri se montiraju na zidu, dok se horizontalni postavljaju na podu. Izaberite montažu koja najbolje odgovara vašem prostoru.

Važno je i uzeti u obzir snagu bojlera i vrstu. Veća snaga omogućava brže zagrevanje vode, ali vodite računa o potrošnji električne energije. Dobra opcija je i protočni bojler za kuhinju koji troši energiju samo kada ima potrebu za tim.

Materijal je takođe bitan faktor. Emajlirani i prohromski kazani su odličan izbor zbog njihove otpornosti na koroziju.

Takođe razmotrite troškove bojlera i pokušajte pronaći balans između cene i kvaliteta. Kuhinjski bojleri nisu nešto što kupujete često, pa je opet potrebno da uzmete dugotrajan, a kvalitetan bojler.

8 najboljih bojlera za kuhinju

Kad su u pitanju mali bojleri za kuhinju, potrebno je pažljivo izabrati odgovarajući model kako bi on pokrio sve vaše potrebe, bio funkcionalan, ali i ekonomičan. 

Morate obratiti pažnju i na to kako se ugrađuju bojleri, jer ipak nije svaki bojler odgovarajući za vašu kuhinju. Možda vam baš treba niskomontažni bojler za kuhinju zbog rasporeda elemenata i cevi, a da niste ni svesni toga. Takođe, bitno je i to kako se održava čistoća bojlera, pogotovo kako se skida kamenac sa bojlera i da li su lako dostupni rezervni delovi, kao na primer zamena termostata ili zamena grejača kod bojlera.

U nastavku možete videti koji su to najbolji bojleri za kuhinju i verujemo da ćete zasigurno pronaći odgovarajući bojler za vas. 

1. ARISTON bojler 10 lit Andris RS

Kuhinjski bojler sa duplo emajliranim kazanom koji ima zapreminu 10 litara. Proizvođač je "Ariston" iz Italije. Ovaj model  nudi opciju visoke i niske montaže koju možete odabrati prema vašim željama i prema rasporedu vaših kuhinjskih elemenata. 

Ovaj bojler ima spoljnu regulaciju temperature, omogućavajući vam lako podešavanje željene toplote vode. A garancija od 5 godina vam daje sigurnost u kvalitet i trajnost. Idealno rešenje za osiguranje konstantnog snabdevanja toplom vodom u vašoj kuhinji.

2. Bojler Elit Inox 8 N/V prohrom

Prohromski bojler zapremine 8 litara, proizvođač "ELIT Inox" iz Srbije, pruža vam mogućnost vertikalne montaže, kao i opciju niskomontažnog ili visokomontažnog modela prema vašim potrebama. 

Sa izvanrednom garancijom od 15 godina, ovaj bojler vam pruža dugotrajnu sigurnost i pouzdanost. Odličan izbor za obezbeđivanje dovoljne količine tople vode u vašem domu, bez brige o potencijalnim kvarovima u narednim godinama.

3. Bojler protočni CLAGE 4,4kW donji M

Protočni bojleri za kuhinju su uvek dobar izbor, pa iz tog razloga vam predstavljamo ovaj protočni, podpultni bojler malih dimenzija, snage 4,4 kW, proizvođača "CLAGE" iz Nemačke, pruža vam opciju montaže ispod lavaboa ili sudopere. Ovaj hidraulični model omogućava efikasno zagrevanje vode u samo 10 sekundi do željene temperature, bez pritiska u sistemu. Povezivanje za struju je jednostavno direktno kablom sa zida. 

Važno je napomenuti da ovaj bojler može biti povezan samo na stajaće slavine sa 3 dovodne cevi. Idealan je za lavaboe i sudopere sa standardnim intenzitetom upotrebe, a njegove kompaktne dimenzije (13.5 × 18.6 × 8.7 cm) omogućavaju praktičnu ugradnju u manjim prostorima. Ovaj model bojlera predstavlja odlično rešenje za trenutno zagrevanje vode u vašem domu, pružajući vam brzu i pouzdanu toplu vodu bez gubljenja prostora.

4. Bojler protočni CLAGE 4,4kW gornji M

Protočni bojler malih dimenzija, proizvođača "CLAGE" iz Nemačke. Ovaj hidraulični model omogućava efikasno zagrevanje vode u samo 10 sekundi do željene temperature, bez pritiska u sistemu. Povezivanje za struju je jednostavno direktno na izveden kabl na zidu. Bojler se može povezati na bilo koju slavinu sa gornjim dovodima vode. Idealan je za lavaboe i sudopere sa standardnim intenzitetom upotrebe, a njegove dimenzije omogućavaju praktičnu ugradnju u manjim prostorima. Ovaj model bojlera predstavlja odlično rešenje za trenutno zagrevanje vode u vašem domu, pružajući vam brzu i pouzdanu toplu vodu bez gubljenja prostora.

5. GORENJE bojler TEG-10 litara kuhinjski

Kuhinjski bojler sa kazanom od poli-propilena, zapremine 10 litara, proizvođač "Gorenje" iz Slovenije, nudi vam mogućnost vertikalne montaže i izbor između niskomontažnog ili visokomontažnog modela prema vašim potrebama.  

Ovaj kuhinjski bojler pruža vam garanciju od 10 godina, što ukazuje na njegovu pouzdanost i dugotrajnost. Idealan je izbor za osiguravanje konstantne tople vode u vašoj kuhinji i olakšavanje svakodnevnih potreba.

6. GORENJE bojler TEG-5 litara kuhinjski

Kuhinjski bojler sa kazanom od poli-propilena, zapremine 5 litara, proizvođača"Gorenje" iz Slovenije. Ovaj kuhinjski bojler dolazi sa garancijom od 10 godina, što vam sve govori dosta o njegovom kvalitetu i trajnosti. Sa zapreminom od 5 litara, ovaj bojler je pogodan za manje kuhinje i pruža vam konstantan izvor tople vode za vaše svakodnevne potrebe.

7. PLATINUM 5 lit kuhinjski bojler, niska montaža

Kuhinjski bojler proizvođača "Platinum" iz Srbije ima emajlirani kazan zapremine 5 litara i nudi vertikalnu montažu, pogodnu za nisku montažu ispod sudopere. Izrađen je od emajliranog čelika, a njegove funkcije uključuju regulaciju temperature, termometar i upozoravajuće svetlo tokom rada

Ovaj bojler pruža trostruku zaštitu i testiran je na izdržljivost do 16 bara pritiska. Sa poliuretanskom izolacijom, osigurava efikasno zadržavanje toplote. Garancija na kazan traje 3 godine, što ukazuje na pouzdanost proizvoda. Ovaj kuhinjski bojler je savršen izbor za osiguranje konstantnog snabdevanja tople vode u vašoj kuhinji, pružajući vam udobnost i praktičnost u svakodnevnom korišćenju.

8. PLATINUM 5 lit kuhinjski bojler, visoka montaža

Ovaj bojler ima iste karakteristike kao prethodni na listi, samo što je sa ovim modelom u pitanju visoka montaža, umeto niste. Za koji god da se odlučite, nećete se pokajati. 

Savršen izbor za obezbeđenje kvalitetnog snabdevanja toplom vodom. 

Pronađite savršeni bojler za kuhinju u Intermorovoj onlajn prodavnici

Ova odluka nije laka, jer prosto imate pregršt modela ispred sebe, a takođe, uzimate nešto što bi trebalo da duži period bude deo vašeg doma i toaleta. Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od pomoći, a mi smo tu da vam damo odgovore na sva vaša pitanja.

U našoj online prodavnici, ali i u fizičkoj prodavnici možete pronaći veliki broj raznovrsnih modela bojlera od kojih sigurno bar jedan odgovara svim vašim potrebama i željama. A mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo ovaj proces nabavke bojlera za vaše domaćinstvo.