Svi znamo koliko nam je bojler neophodan u kući za obavljanje svakodnevnih obaveza i za brigu o našoj higijeni. Ali pored toga što je neophodno da ga imamo u našem domaćinstvu, bitno je i da pronađemo odgovarajući bojler za naš dom. Za nekoga je to bitno da bude protočni bojler, nekome je prioritet da bude povoljan bojler, a zahvaljujući različitim vrstama bojlera, svi imaju mogućnost da pronađu bojler koji odgovara njihovim potrebama

Kako odabrati bojler za kupatilo

Odabir bojlera za kupatilo i bojlera za kuhinju nije nimalo jednostavna odluka. Pri donošenju ove odluke potrebno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora kako biste osigurali da ste izabrali pravi i odgovarajući bojler koji će zadovoljiti sve potrebe vašeg domaćinstva. Ovo su neki od ključnih faktora i koraka koje trebate pratiti prilikom odabira bojlera za kupatilo: 

  • Proračunajte potrebnu zapreminu: Prvi korak o kom morate da razmišljate prilikom odabira bojlera jeste određivanje zapremine bojlera koji vam je potreban. Ovo zavisi od broja osoba u vašem domaćinstvu i učestalosti korišćenja tople vode. Prosečna osoba obično koristi oko 50 litara tople vode dnevno,pa je najbolje da pomnožite ovu vrednost sa brojem osoba u domaćinstvu i i tako ćete dobiti okvirnu zapreminu koja vam je potrebna.
  • Odaberite tip bojlera: Postoje različiti tipovi bojlera. Ne samo što se tiče principa rada bojlera, već i efikasnosti, tačnije izbor zavisi i od dostupnosti energenata u vašem domu, kao i od vaših preferencija. Električni bojleri su jednostavni za instalaciju, a gasni ekonomičniji za rad. Solarno-gasni bojleri koriste solarnu energiju u kombinaciji sa gasom za grejanje vode.
  • Prostor za instalaciju: Razmislite o prostoru gde se ugraditi bojler. Ukoliko imate ograničen prostor, možda će biti potrebno razmotriti manje modele ili bojlere koji se montiraju na zid, a ne zauzimaju mnogo prostora.
  • Efikasnost: Potražite bojlere sa visokom energetskom efikasnošću. Visokoefikasni bojleri mogu smanjiti potrošnju energije i tako prepoloviti troškove grejanja vode tokom vremena. 
  • Garancija i kvaliteta: Obratite pažnju na garanciju koju nudi proizvođač i proverite kvalitet poznatih proizvođača bojlera. Kada uzmete kvalitetan bojler, manje su šanse da će se desiti kvar bojlera.
  • Sigurnost: Obratite pažnju na sigurnost bojlera, kao što je termostat bojlera, zaštita od pregrevanja grejača bojlera i sigurnosni ventil bojlera.
  • Cenovni rang: Razmislite o svom budžetu koji vam je na raspolaganju za bojler i u skladu s vašim finansijskim mogućnostima. 

10 najboljih bojlera za kupatilo

Kako bismo vam pomogli u donošenju ove odluke, napravili smo listu za vas na kojoj se nalazi 10 najboljih bojlera za kupatilo. Gledali smo na to da za svakog se pronađe bar jedan bojler na ovoj listi.  I zaista mislimo da su ovo najbolji bojleri na tržištu

1. ARISTON bojler PRO1 R 80 lit INOX

"Ariston" iz Italije nudi bojler sa INOX kazanom zapremine 80 litara. Ovaj model bojlera ima spoljnu regulaciju temperature i impresivnu bezuslovnu garanciju od 10 godina, što obećava dugotrajnost i pouzdanost proizvoda.

2. ARISTON bojler Velis 100 lit EVO

"Ariston" iz Italije predstavlja premijum-bojler novog modela sa duplo emajliranim kazanom zapremine 100 litara. Ovaj bojler se ističe titanijumskom zaštitom i sistemom sa dva kazana 1,5+1,5kW, što omogućava vrlo brzo zagrevanje vode. Pored toga, bojler nudi mogućnost montaže kako horizontalno, tako i vertikalno, spoljnu digitalnu regulaciju temperature, LED indikator temperature i ECO taster za režim štednje struje. Sve to dolazi uz bezuslovnu garanciju od 5 godina, obećavajući visok kvalitet i pouzdanost proizvoda.

3. ARISTON Velis 50 lit EVO WiFi

Još jedan proizvod ovog italijanskog proizvođača koji predstavlja premijum-bojler novog modela sa duplo emajliranim kazanom zapremine 50 litara sa titanijumskom zaštitom. Bojler je dizajniran u srebrenom "četkanom" inoks kućištu i dolazi sa impresivnim funkcijama, uključujući WIFI kontrolu rada putem mobilne aplikacije. Ovaj model omogućava montažu kako horizontalno, tako i vertikalno, a sa sistemom sa dva kazana 1,5+1,5kW obezbeđuje brzo zagrevanje vode. Dodatno, bojler poseduje spoljnu digitalnu regulaciju temperature, LED indikator temperature i ECO taster za režim štednje struje. Sve ovo dolazi uz bezuslovnu garanciju od 5 godina. Ovo su zaista najbolji bojleri na tržištu, a odnos cene i kvaliteta je zaista impresivan.

4. Bojler BOSCH protočni 27kW TR5000

Kome god da trebaju najbolji bojleri za kupatilo, protočni Bosch bojleri definitivno treba da budu na listi za razmatranje. Nemački proizvođač "BOSCH" nudi električni, monofazni protočni bojler za kupatilo velike snage od 27 kW, koji trenutno zagreva vodu dok protiče kroz grejače. Bojler ima dva režima rada (ECO 24 kW i FULL 27 kW), pružajući fleksibilnost u potrošnji energije. Dimenzije bojlera su 483x236x122 mm, teži 3,42 kg, a nominalna snaga mu je 27 kW. Godišnja potrošnja struje iznosi 479 kWh, dok je preporučeni električni osigurač od 40 A. Posebna prednost ovog uređaja je vrlo laka instalacija.

5. Bojler Elit Inox E80 emajlirani

Srpski proizvođač,"ELIT Inox",  nudi duplo emajlirani bojler zapremine 80 litara, namenjen vertikalnoj montaži. Bojler je opremljen prekidačem za aktiviranje, smeštenim na samom uređaju, što ga čini praktičnim za upotrebu. Proizvođač pruža bezuslovnu garanciju od 6 godina na ovaj model bojlera i obećava vam visok kvalitet i sigurnost proizvoda.

6. Bojler Elit Inox M50H horizontalni prohrom

"ELIT Inox", srpski proizvođač, u svojoj ponudi ima i prohromski bojler zapremine 50 litara, koji je namenjen horizontalnoj montaži. Bojler je izrađen od prohroma, što ga čini izdržljivim i otpornim na koroziju. Proizvođač se izdvaja sa impresivnom garancijom od čak 15 godina, pružajući korisnicima veliki nivo sigurnosti i pouzdanosti ovog proizvoda..

7. GORENJE bojler PROHROMSKI 80 litara

"Gorenje" iz Slovenije nudi bojler sa prohromskim kazanom zapremine 80 litara, koji je namenjen za vertikalnu montažu. Bojler je opremljen spoljnom regulacijom temperature vode, što omogućava lako podešavanje. Proizvođač garantuje kvalitet proizvoda sa garancijom od 10 godina. Dimenzije uređaja mogu se videti na slici sa leve strane, što olakšava planiranje instalacije.

8. Bojler Elit Inox XX80 48 cm prohrom

"ELIT Inox" iz Srbije u svom portfoliu ima i ovaj kvalitetan, prohromski bojler zapremine 80 litara, koji je namenjen za vertikalnu montažu. Bojler je izrađen od prohroma, što znači da je dugotrajan i otporan na koroziju. Sa garancijom od 15 godina, što nam itekako govori o dugotrajnosti ovog prozvoda domaće proizvodnje. 

9. Bojler protočni CLAGE 18-27kW DCX Next

U pitanju je protočni bojler malih dimenzija sa opcijom snage od 18 do 27 kW napravljen od strane "CLAGE", nemačkog proizvođača. Bojler omogućava fleksibilnost u postavljanju instalacije sa promerom kabla od 4mm za nižu snagu ili 6mm za maksimalnu snagu. Sistem podešavanja željene temperature vode je jednostavan, uz samo jedan taster. Zahvaljujući Multiple Power System MPS, korisnici mogu podešavati maksimalnu željenu snagu/potrošnju od 18 do 27 kW, što omogućava efikasno zagrevanje vode u trenutku. Ovaj protočni bojler je pogodan za sva kupatila i kuhinje sa standardnim intenzitetom upotrebe.

10. GORENJE bojler 80 OTG Simplicity CRNI

"Gorenje" iz Slovenije nudi pravougaoni bojler sa duplo-emajliranim kazanom zapremine 80 litara, koji dolazi u crnoj boji. Bojler je namenjen za vertikalnu montažu i ima spoljnu regulaciju temperature vode, što omogućava lako podešavanje. Proizvođač pruža garanciju od 10 godina, obećavajući sigurnost, dugotrajnost i pouzdanost proizvoda. 

Najbolji izbor bojlera u Interpromovoj onlajn prodavnici

U potrazi za idealnim bojlerom koji će vaš dom učiniti još udobnijim i omogućiti vam uštedu energije i uvek dostupnu toplu vodu,  Interpromova prodavnica je pravo mesto za vas! Kod nas se nalaze najbolji bojleri za kupatilo

Kada posetite našu onlajn, ali i fizičku prodavnicu, dočekaće vas širok asortiman bojlera različitih kapaciteta i karakteristika, kako biste lako pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Bez obzira da li vam je potreban bojler za manje ili veće domaćinstvo, vertikalna ili horizontalna montaža, električni ili gasni - kod nas ćete pronaći sve što vam je potrebno.

Naš kolektiv je tu da vam pomogne pri odabiru i pruži odgovore na sva vaša pitanja. Na raspolaganju smo za sve nedoumice koje imate. Pored karakteristika bojlera, možemo vam možda dati odgovore na neka vaša pitanja vezana za čišćenje bojlera od kamenca ili punjenja vode u bojler, kao i pražnjenje bojlera ukoliko hoćete da skinete stari i postavite novi samostalno. 

Posetite našu onlajn prodavnicu i pronađite savršen bojler za vaše potrebe.