Želite da promenite izgled vašeg doma i da malo budete sami svoj majstor? Raspitali ste se šta je sve potrebno za krečenje, nabavili određene vrste boje za krečenje i spremni ste da krenete u akciju? Za početak, pre nego što vam objasnimo kako ide priprema boje za krečenje, ukoliko niste, bilo bi dobro da očistite zidove i da odradite sve ono drugo što je potrebno za uspešno krečenje - a to ponekad zavisi i od prostorije koju krečite. Nije isto da li se kreči dnevna soba ili je potrebno da okrečite manji toalet koji možda ima jako malo površine za krečenje zbog velike pokrivenosti pločicama. Svakako, mi verujemo da će vam naši saveti za krečenje biti od pomoći. I nadamo se da će ova vaša avantura biti uspešna, da ćete sve savladati i naučiti kako mešati boje za krečenje.

Priprema boje za krečenje i mešanje boja jesu zapravo ključni koraci u samom procesu osvežavanja vašeg doma. Pravilno miksovanje boja za krečenje vam osigurava da ćete dobiti željeni ton i kvalitet boje. Ovaj proces uključuje odabir baze boje i tonera te pažljivo mešanje kako bi se postigla željena nijansa. Prvo, odaberite bazu - svetlu za svetlije nijanse, tamnu za tamnije. Kako biste dobili željenu nijansu, potrebno je da postepeno dodajete toner i da mešate pažljivo sve dok ne ugledate onu nijansu koja vam prija i odgovora.

Koje su najčešće palete boja za krečenje zidova i kako se te boje dobijaju

Zahvaljujući velikom broju različitih proizvođača i boja, pred vama su zaista velike mogućnosti. Danas ima toliko različitih boja, da je ponekad teško odrediti koje su to najbolje boje za krečenje, a takođe, ista priča je i sa podlogama za krečenje. Na kraju dana, najbitnije je da vi budete zadovoljni, da boja ispadne onako kako vi želite i da vam dom bude lep, osvežen i da deluje sveže.

Kao što smo rekli, paleta boja za krečenje zidova je raznolika, uključujući sve od nežnih pastelnih do intenzivnih tamnih nijansi. Na vama je da li ćete koristite hladne ili tople boje, ili ćete ih mešati, pa dobiti neku svoju kombinaciju. 

Svaka boja se dobija mešanjem osnovnih boja (plava, crvena, žuta) i dodavanjem bele ili crne za svetlije ili tamnije tonove. U nastavku teksta imaćete priliku da pročitate kako se tačno dobijaju neke popularne boje i da se više informišete oko mešanja boja.

Kako napraviti zelenu boju za krečenje

Zelena boja je boja koja predstavlja simbol prirode i obnove. Ona može uneti mir i harmoniju u prostoriju. Mi smo tu da vam objasnimo kako napraviti zelenu boju za krečenje i da ostvarite taj osećaj mira. Da biste napravili zelenu boju za krečenje, počnite sa bazom žute boje i postepeno dodajte plavu. Ovakav postupak vam omogućava da prilagodite ton zelene od svetlih, pastelnih nijansi do nekih tamnijih, bogatijih tonova. 

U enterijeru, zelena boja može stvoriti osećaj spokoja i ravnoteže i ona je idealna za spavaće sobe i dnevne boravke. Takođe, kao što smo već rekli, zelena boja može stimulisati osećaj rasta, razvoja i obnove, što je čini odličnim izborom za radne prostore.  A vi sad znate kako dobiti zelenu boju za krečenje, pa možete da se bacite na posao ukoliko ste se odlučili za ovu boju.

Kako se dobija crvena boja za krečenje?

Želite da naučite kako se dobija crvena boja za krečenje? Pa sad ćemo vam objasniti, ali prvo da vidimo šta ona tačno predstavlja. Crvena boja je simbol strasti i energije i ona može uneti toplinu i dinamiku u svaku prostoriju. Kao osnovna boja, crvena se može prilagoditi dodavanjem malo plave za hladnije tonove ili ukoliko želite toplije nijanse, onda dodavanjem žute. 

Različite nijanse crvene mogu imati različit psihološki uticaj – svetliji tonovi se često smatraju stimulativnim i energičnim, dok tamniji tonovi mogu stvoriti osećaj elegancije i sofisticiranosti. Crvena boja je idealna za prostorije u kojima se okupljaju ljudi, kao što su dnevne sobe ili trpezarije, jer može potaknuti razgovor i druženje.

Pri odabiru boja za vaš dom, razmislite o tome kako različite nijanse utiču na atmosferu i osećaj u prostoriji. Zelena i crvena, kao i druge boje, imaju moć da promene izgled i osećaj prostora, što ih čini važnim elementom u dekorisanju enterijera. Vama je poznato kako napraviti crvenu boju za krečenje, a i zelenu, pa možete da iskoristite to znanje.

Kako dobiti žutu boju za zidove

Žuta boja je kao što svi znamo simbol sunca i radosti. Ova boja može uneti svetlost i optimizam u bilo koji prostor. Ali kako dobiti žutu boju za zidove koja odgovara nijansi koju ste zamislili? Da biste došli do određene nijanse žute, dodajte malo crvene za toplije tonove, što rezultira nijansama poput žuto-narandžaste, ili plave za zelenkaste tonove. Samo pazite koliko dodajete boje jer vaša žuta može da postane narandžasta boja za zidove.

Svetle i živahne nijanse žute mogu stvoriti osećaj energičnog i stimulativnog ambijenta, i ovo je idealno za farbanje kuhinje ili dnevne sobe. Pastelne nijanse žute mogu pružiti osećaj smirenosti i opuštanja, što ih čini pogodnim za spavaće sobe ili studijske prostorije. Žuta boja često se koristi za osvetljavanje prostora i stvaranje utiska prostranosti i topline.

Kako napraviti boju kajsije za krečenje

Boja kajsije, topla i prijatna, savršena je za stvaranje ugodne i gostoljubive atmosfere. Ukoliko želite da vaš dom odaje takav utisak, mi ćemo vam pomoći da naučite kako napraviti boju kajsije za krečenje. 

Da biste dobili boju kajsije, potrebno je da promešate crvenu i žutu boju, dodajući malo bele boje kako biste postigli svetliji i topliji ton. Ova nijansa može uneti toplinu i mekoću u prostor, čineći je idealnom za dnevne boravke ili spavaće sobe. Boja kajsije deluje umirujuće i može pomoći u stvaranju opuštajuće atmosfere, a istovremeno dodaje određenu dozu sofisticiranosti i elegancije prostoru. Korišćenjem boje kajsije, možete stvoriti topao i pozitivan ambijent koji podstiče opuštanje i udobnost.

Prilikom odabira boje za zidove, važno je razmisliti o tome kako određene boje utiču na atmosferu i osećaj u prostoriji. Boje kao što su žuta i kajsija imaju sposobnost da transformišu prostor, dodajući svetlost, toplinu i pozitivnu energiju. Odabirom pravih nijansi, možete kreirati prostor koji ne samo da izgleda privlačno, već i poboljšava raspoloženje i dobrobit onih koji ga koriste.

Kako napraviti braon boju za krečenje

Braon boja, poznata po svojoj toplini i zemljanom tonu. Ova boja donosi osećaj stabilnosti i udobnosti u prostor. Da li je to ono što je vama potrebno? Ako jeste, tu smo da vam pokažemo kako napraviti braon boju za krečenje.

Da biste napravili nijanse braon boje za zidove, potrebno je da kombinujete crvenu, plavu i žutu boju. Počnite sa jednakim delovima svake boje i prilagodite meru dok ne postignete željeni ton braon. Braon boja je odlična za stvaranje ugodne i prijatne atmosfere, posebno u dnevnim sobama i bibliotekama. Tamniji tonovi braon boje će učiniti da se stekne utisak elegancije i ozbiljnosti, dok svetliji tonovi dodaju toplinu i opuštenost. Braon boja je takođe idealna za prostorije koje zahtevaju neutralnu paletu koja se lako kombinuje s drugim bojama i dekorom.

Kako dobiti ljubičastu boju za krečenje

Ljubičasta boja, često povezana s luksuzom i kreativnošću, u vaš dom može uneti bogatstvo i dubinu. Odgovor na pitanje kako dobiti ljubičastu boju za krečenje nije težak, ni komplikovan - mešajte crvenu i plavu boju. Prilagođavanjem mera svake od boja dobijate različite nijanse ljubičaste, od toplijih, koji imaju više crvene, do hladnijih tonova sa više plave. 

Ljubičasta može stvoriti osećaj dramatičnosti i sofisticiranosti, posebno u tamnijim tonovima, dok svetlije nijanse dodaju prostoru vibrantnost i živost - ipak zavisi od toga koje nijanse ljubičaste boje za zidove vi odaberete. Ova boja se često koristi u spavaćim sobama i dnevnim prostorijama da bi se postigla atmosfera luksuza i kreativnog izraza. Ljubičasta takođe ima umirujuće osobine, što je čini pogodnom za prostorije namenjene opuštanju.

Idealne boje za krečenje u Interpromovoj online prodavnici

Za one koji traže praktično i brzo rešenje, Interpromova online prodavnica nudi širok izbor boja za krečenje. Kad su u pitanju boje za zidove paleta, mi ćemo vam pomoći, a i ukoliko vam treba toniranje boja za zidove, mi vam možemo pomoći. 

Kod nas pored konkretnih proizvoda, možete očekivati i pomoć od našeg osoblja da vam da odgovore na sva vaša pitanja, pomogne i da vam savete prilikom donošenja odluka. Priprema boje za krečenje uz našu pomoć neće biti teška!

Kod nas možete pronaći spremne nijanse i boje koje se mogu praktikovati za razne tehnike krečenja. Nemojte da se brinete, jer ćete kod nas sigurno naći ono što tražite, a mi ćemo se potruditi da vam što više olakšamo ovaj proces i damo odgovore na sva vaša pitanja. Sastavljanje boja za krečenje nije teško uz našu pomoć. 

A ipak, u ovom procesu ima mnogo posla i obaveza, od odabira boja i kupovine dovoljne količine boje, do skidanja fleka nakon krečenja. Sve je to nešto kroz šta morate proći, a Interprom je tu da vam olakša i da vas pripremi na sve što je deo krečenja kod kuće. A ukoliko ste odustali od ove ideje, uvek možete proveriti koliko košta krečenje i angažovati nekoga, a vi za to vreme uživati u nekim drugim aktivnostima.